Blogpost

Wat is een 360 graden video?

Wanneer je filmt of fotografeert doe je dat normaal altijd met een kader. Alles wat buiten dat kader valt is in de film of foto niet zichtbaar. Wanneer je een 360 graden film of foto maakt, dan is dat kader er niet meer en is het beeld van alle kanten zichtbaar.

Bij een 360 graden video kunnen kijkers het beeld selecteren én 360 graden rond draaien. Zo kunnen zij het beeld vanuit elke hoek bekijken. De kijker bepaalt zelf de hoek zie die ze willen zien. Een 360 graden video wordt gemaakt met een 360 graden camera of meerdere camera’s. Een 360 graden video kun je ook bekijken met een virtual reality bril. De kijker hoeft alleen maar zijn hoofd te bewegen en het beeld lijkt echt diepte te hebben net zoals de wereld om ons heen.

Virtual Reality; wat is dat en waarvoor wordt het gebruikt

In feite is virtual reality een computertechniek. Door een virtual reality (VR) bril op te zetten sluit je de buitenwereld buiten. Deze buitenwereld wordt vervangen door een computer gegenereerd beeld. Je ogen zien apart van elkaar een eigen beeld dat net iets van elkaar verschilt en daardoor lijkt het of je diepte ziet in deze virtuele omgeving. Men noemt dit ook wel de 3D techniek. Virtual reality kan lijken op de wereld die wij kennen maar kan ook een geheel fictieve omgeving weergeven. Zo worden bijvoorbeeld realistische praktijk proeven gedaan in de operatiekamers van ziekenhuizen. Je kunt ook een fictieve ervaring beleven met bijvoorbeeld een computerspel met zombies. Steeds vaker kunnen bij virtual reality andere zintuigen worden ingezet zoals het horen van bijpassend geluid, het ruiken van geuren en het voelen van de wind.

Voor welk doel laat jij een 360 graden video maken?

Je kunt een 360 graden video laten maken voor diverse doeleinden.

  • Voor de verkoop van producten. Wanneer jij jouw product aanprijst met een 360 graden video valt dit zeker op en zal jouw product eerder worden doorgestuurd, worden bekeken en worden gekocht.
  • Voor het geven van een presentatie; zo kun je iedereen op zijn eigen wijze jouw presentatie laten beleven door gebruik te maken van branded VR cardboards (eenvoudige kartonnen VR bril).
  • Personeel werven; je kunt toekomstig personeel kennis laten maken met de omgeving en de werkzaamheden die hun te wachten staat. Een 360 graden film wordt ondersteund door YouTube en Facebook zodat jij daar je video kunt uploaden.
  • Om een evenement te promoten; welk evenement je ook wilt promoten je kunt een 360 graden video van dat wat het evenement biedt laten maken en dit sturen aan potentiële bezoekers.

Maak gebruik van een VR specialist wanneer jij een 360 graden video wil laten maken

Door gebruik te maken van een VR specialist krijg jij de beste 360 graden video die er bestaat. Dit komt omdat er vooraf een plan wordt opgesteld in nauwe samenwerking tussen de specialist en jou als klant. JIj weet het beste wat je wil bereiken met de video en hoe dat eruit moet komen te zien. Een VR specialist heeft meerdere medewerkers in dienst met kennis van en ervaring met 3D programma’s. Deze medewerkers zorgen voor het opstellen van een concept, het creëren van de video, maar ook voor het verdistribueren van deze video.

-->

gerelateerde berichten

owlchemy labs
Google neemt Owlchemy Labs over

Google staat bekend om het overnemen van innovatieve en succesvolle bedrijven. Nu heeft de

huis verkopen met vr
VR: De makelaar van de toekomst

Dat virtual reality vele mogelijkheden biedt voor de toekomst van de entertainmentindustrie moge duidelijk