Blogpost

Waarom zou je VvE beheer uitbesteden?

Je bezit een groot gebouw. Voer je alle taken zelf uit, of laat je het VvE beheer uitbesteden? Veel mensen kiezen voor de tweede optie, met name omdat het tijd bespaard. Er zijn echter nog een paar andere belangrijke redenen om voor VvE beheer te kiezen, waar je niet zo snel aan zou denken. Welke dit zijn, leggen wij je uit!

Minder risico door VvE beheer

Een belangrijke reden om voor VvE beheer te kiezen is omdat je zo minder risico loopt. Bij het beheren van een groot pand komt veel kijken. Hierdoor lopen VvE’s onbewust grote risico’s. Zo is er vaak achterstallig onderhoud bij VvE’s.VvE’s denken vaak dat ze genoeg geld reserveren voor onderhoud, terwijl dit in de praktijk vaak niet zo blijkt. In deze situatie kunnen financiële tegenvallers dus snel voorkomen.
Ook loopt een VvE risico bij verzekeringszaken. Zo kan een VvE het bestuur sinds 2018 niet meer verzekeren met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Ook kan de premie stijgen wanneer een VvE een rechtsbijstandsverzekering heeft. Dit komt omdat verzekeraars door de vernieuwde wetgeving vragen naar de herbouwwaarde of het meerjarenonderhoudsplan en de reservering. Dit soort zaken dienen dus op orde te zijn om problemen te voorkomen! Een VvE beheerder kan deze taken op zich nemen. 

Pand makkelijker verkopen door VvE beheer

Wanneer een VvE niet goed onderhouden is of niet goed functioneert, kan dit gevolgen hebben voor de eigenaar. Zo ook voor bijvoorbeeld de individuele eigenaren van appartementen die zich in het complex van de VvE bevinden. Sinds de in 2018 vernieuwde wet is dit risico voor individuele eigenaren alleen maar groter geworden. Wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud, zullen er problemen optreden bij de verkoop van het appartement. Banken willen namelijk geen risico lopen bij slecht onderhouden panden. Hierdoor krijgt de koper de financiering niet rond of krijgen zij een te lage hypotheek. Het gevolg hiervan is dat de verkoopprijs van het pand verlaagd dient te worden om het te verkopen. Daarnaast zal het vinden van een koper uiteraard moeilijker worden bij een slecht onderhouden pand. 

VvE beheer besteed je natuurlijk uit aan een professional zoals Centiss: uw VvE administratiekantoor

-->

gerelateerde berichten

virtual reality
VR helpt kinderen pijn te vergeten

Bij virtual reality denk je misschien snel aan leuke spelletjes spelen of aan magie

owlchemy labs
Google neemt Owlchemy Labs over

Google staat bekend om het overnemen van innovatieve en succesvolle bedrijven. Nu heeft de