Blogpost

VR Game van de Week 1: The Lab

Vanaf deze week lees je op VirtualReality123.nl iedere week over de VR game van de week. Nu virtual reality steeds meer gemeengoed begint te worden, groeit ook het aanbod in VR games wekelijks. Net als bij console- of pc-games, moet je hierbij het kaf van het koren scheiden. Daar helpen wij bij VR123.nl graag mee. De VR game van week 1 is direct een bijzondere: The Lab.

Voor een eerste week van deze serie is er eigenlijk geen betere kandidaat dan The Lab, een veelzijdige VR game gecreëerd door Valve en speelt zich af in het universum van de populaire Portal-game. Van alle VR games die op dit moment beschikbaar zijn, is The Lab een typische instapgame, omdat je op een leuke manier de veelzijdige mogelijkheden van virtual reality kunt ontdekken.

The Lab is gemaakt voor de HTC Vive, maar kan ook afgespeeld worden met een Oculus Rift. Omdat de game draait vanaf een computer, kun je geen VR bril gebruiken die een smartphone gebruikt voor de display.

Perfecte introductie op VR

The Lab vormt misschien wel de allerbeste introductie op virtual reality. De game bestaat uit acht verschillende minigames die elk dermate zijn uitgewerkt dat je aardig wat uren plezier hebt aan de totale game. De spellen zijn erg veelzijdig. Zo kun je in een prachtige natuuromgeving stappen met je robothond en hem een stok laten apporteren, maar kun je ook met pijl en boog je kasteel beschermen tegen indringers of in een ruimteschip vechten tegen aliens.

De verschillende spellen binnen The Lab zitten zo in elkaar, dat je alle op dit moment mogelijk technologieën en technieken in virtual reality gebruikt. Hoewel de games simpel zijn, weet Valve hiermee het maximale uit virtual reality te halen.

Uren aan plezier en erachter komen wat je leuk vindt

De verschillende minigames van The Lab zijn simpelweg top. Allemaal bieden ze voldoende amusement en alle games werken behoorlijk soepel. De recensies voor de game zijn dan ook overweldigend positief. De game wordt geroemd om het lage instapniveau, terwijl ook de amusementswaarde en introductiewaarde van de game keer op keer terugkomt in de positieve recensies.

Een belangrijk punt van de game is dat je er precies achter kunt komen wat je leuk vindt in virtual reality games. Omdat The Lab zowel rustige games hebt waarin je vooral kijkt als games waarin je continu bezig bent en vecht, kom je er al snel achter waar je interesses liggen. Met The Lab (gratis game) kun je dan ook geld besparen. Je loopt na het spelen van The Lab een veel kleiner risico dat je geld uitgeeft aan een VR game die je al snel niet zo interessant blijkt te vinden.
Sterren: 4 / 5

-->