Blogpost

VR: De makelaar van de toekomst

Dat virtual reality vele mogelijkheden biedt voor de toekomst van de entertainmentindustrie moge duidelijk zijn. Hyperrealistische ervaringen zullen de komende jaren zowel in de game- als filmindustrie hun opwachting maken. De mogelijkheden lijken vooralsnog eindeloos. Maar ook buiten de wereld van louter vermaak maakt virtual reality nu zijn intrede.

Bij VirtualReality123 zullen we de komende periode wekelijks een industrie uitlichten waarin VR op innovatie wijze wordt toegepast. Deze week belichten we de introductie van VR in de vastgoedmarkt, met de nieuwe dienst van het Nederlandse bedrijf Vulpos.

Huizen bezichtigen vanuit je luie stoel

Een huis bekijken waar je je ook ter wereld bevind, het klinkt als een futuristisch idee. Toch is dit nu mogelijk met het nieuwe Virtueel Open Huis (VOH) concept van Vulpos. Deze nieuwe startup van eigen bodem combineert de innovatieve techniek die ten grondslag ligt aan virtual reality met de traditionele makelaar en verovert hiermee de huizenmarkt.

Hoe werkt het precies?

Als je een huis wil bezichtigen hoef je alleen maar naar de website van Vulpos te gaan en het huidige aanbod te bekijken. Je zet je VR-bril op en je kan door ieder huis lopen alsof je er daadwerkelijk bent. Dit is natuurlijk een ongelooflijk toffe toepassing van het gebruik van VR.

 

Vulpos

Met de Nederlandse dienst Vulpos kun je nu eenvoudig huizen bezichtigen in VR.

De voordelen van VR in de vastgoedbranche

De introductie van VR bij het kopen van een huis brengt flink wat voordelen met zich mee ten opzicht van de oude methode.

Zo hoef je bijvoorbeeld niet te investeren in tijd en kosten om een huis te bezichtigen dat je op Funda hebt gevonden. Daarnaast vervalt ook de klassieke makelaar die je door het huis rondleid en daarmee een grote kostenpost. Ook wel zo prettig voor je portemonnee.

Maar misschien nog wel het grootste voordeel in onze ogen is dat je op deze wijze alle tijd kunt nemen op rustig een huis te verkennen. Je bent niet beperkt tot slecht een half uurtje en wordt daarbij niet aan de hand genomen door een makelaar die je bewust niet die oude zolderkamer met gaten in het dak laat zien.

Kort gezegd bespaar je dus tijd en geld, en krijg je een eerlijker beeld van een huis.

Hoe kan ik een Virtueel Open Huis laten maken?

Klinkt interssant, of niet? Heb jij nu toevallig ook net je huis in de verkoop staan en wil je ook gebruik maken van de dienst van Vulpos, dan vraag je je vast af hoe je een VOH van jouw huis of appartement kan laten maken. Maar ook voor techfreaks in het algemeen is het antwoord op deze vraag zeker interessant, er komt immers nogal wat innovatie techniek bij kijken.

Hoe maak je een VOH?

Vulpos werkt met zogeheten huisarten (leuke woordspeling), die jouw huis 3D ready maken voor de verkoop. Ze maken hierbij gebruik van de allernieuwste Pro 3D Camera van het Amerikaanse bedrijf Matterport. Deze camera kan in no-time 3-dimensionale representaties maken van vrijwel iedere omgeving.

Zo kan jouw huis bijvoorbeeld al in een uur gescand worden. Vervolgens zorgt Vulpos ervoor dat jouw huis op hun platform online komt te staan en te aanschouwen is voor potentiële kopers.

Als verkoper hoef jij dus ook geen rekening meer te houden met allerlei bezichtigingen, je kunt gewoon je dagelijkse activiteiten blijven volhouden terwijl de bezichtigingen online plaatsvinden.

VR is de toekomst

Zo zien we dat VR goed kan worden toegepast op industrieën die niet puur het doel hebben om de gebruiker te vermaken. Virtual reality zal een zeer prominente rol gaan spelen in ons dagelijks leven, zowel om ons te entertainen als om ons leven aangenamer te maken.

-->

gerelateerde berichten

virtual reality
Wat is een 360 graden video?

Wanneer je filmt of fotografeert doe je dat normaal altijd met een kader. Alles

owlchemy labs
Google neemt Owlchemy Labs over

Google staat bekend om het overnemen van innovatieve en succesvolle bedrijven. Nu heeft de