VR apps

Een groot aantal virtual reality brillen werkt met een smartphone als display en systeem. Dat betekent dat VR games, apps en films vanaf de telefoon moeten worden afgespeeld. Inmiddels is er een enorm aanbod van VR apps beschikbaar, met onderwerpen variërend van games tot korte horrorfilms of simpelweg mooie natuurwandelingen.

Het is onmogelijk om alle VR apps op één pagina te verzamelen, maar een aantal apps springen direct in het oog. VirtualReality123.nl heeft daarom de 10 beste VR apps van dit moment verzameld, opgesteld in willekeurige volgorde.

1. Jaunt VR

Jaunt is een app waarop films met behulp van een VR bril bekeken kunnen worden. Bekijk zowel speciale VR films als optredens, sportwedstrijden en bekende series met de app. Jaunt is een veelbelovend VR bedrijf uit Silicon Valley dat miljoenen ophaalde bij investeerders als Google. De app biedt een totaalaanbod voor VR brillen en is eigenlijk de eerst eapp die je zou moeten hebben.

iOS Android

 

2. Apollo 15 Maanlanding

Een bijzondere app, want met deze VR app kun je de maanlanding van de Apollo 15 herbeleven alsof je zelf één van de astronauten bent. Dit was niet de maanmissie met de beroemde Neil Armstrong en Buzz Aldrin, maar de vierde keer dat de Amerikanen op de maan landen. Toch was het een bijzondere, want het was de eerste keer dat de astronauten met een kleine buggy over de maan reden. In totaal reden zij op deze manier zo’n 28 kilometer over de maan, wat je zelf met deze app ook kunt doen.

iOS Android

3. New York VR

Ooit in New York geweest? Is het antwoord op deze vraag ‘nee’, dan moet je deze app zeker even downloaden. Met New York VR kun je rondkijken op de meest iconische locaties in New York: van Times Square tot een rooftopbar en de Brooklyn Bridge. De app is niet heel uitgebreid, maar zeker het downloaden waard.

iOS Android

 

4. Youtube

Een voor de hand liggende VR app is Youtube. Youtube is sterk bezig om filmers VR filmpjes te laten maken. Hoewel er nog niet één duidelijke manier is om alle VR filmpjes op een rijtje te krijgen, kom je meestal een aardig eind door ‘360’ of ‘vr’ aan je zoekterm toe te voegen. Leuke filmpjes zijn die van bonobo’s in het wild, waarbij de apen om je heen lopen.

iOS Android

5. Within

Within is nog een app waarmee je meerdere virtual reality-ervaringen in één kunt downloaden. Het bedrijf heeft onder meer muziekvideos en korte filmpjes in het aanbod. Alle content is speciaal gemaakt voor VR. Zo kun je bijvoorbeeld tussen een band staan die speciaal voor jou optreedt en zijn er nog diverse andere filmpjes waar de aandacht speciaal op jou gericht is. Erg leuk!

iOS Android

 

6. Expeditions

Expeditions is een app waarmee je, zoals de naam al doet vermoeden, mee kunt gaan op allerlei expedities in de natuur. Dat gaat van duiktrips tot bergwandelingen. De insteek van de app is educatief, speciaal voor scholieren, maar ook buiten deze omgeving is het een leuke app om je even in een andere wereld te wanen.

iOS Android

 

7. Smash Hit

Smash Hit is een game ontwikkeld door Oculus die geschikt is voor de Gear VR. In dit spel vlieg je door een wereld van minimalistische bergens, waarbij je met ballen glazen torens kapot moet gooien. Klinkt simpel, maar is soms nog knap lastig. Met een VR bril is het een toffe ervaring. Wel heb je een controller nodig voor de game.

Koop bij Oculus

 

8. Zombie Shooter VR

De naam van deze VR app laat niets aan de verbeelding over: in deze app moet je zoveel mogelijk zombies doodschieten. Je hebt voor deze game geen controller nodig. Door naar de zombie te kijken schiet je. Dat maakt het meteen spannend, want ben je te laat, dan kijk je net om terwijl de zombie recht voor je neus staat, klaar om je te doden.

iOS Android

 

9. InCell VR

InCell VR is een bijzondere combinatie tussen rondkijken in het menselijk lichaam en een razendsnelle game. Met deze VR app word je zo klein als een eiwitje en raas je door de wondere wereld van het lichaam. Je gaat van cel tot cel en ziet hoe mechanismes werken, terwijl je zelf objecten moet ontwijken om het lichaam te beschermen.

iOS Android

 

10. Google Street View

Google Street View was de virtual reality-boom eigenlijk voor, want Street View is niets anders dan een 360 beeld van de omgeving. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat er ondersteuning is gekomen voor het gebruik van VR brillen. Dat maakt het mogelijk om nu binnen een uur onder de Eiffeltoren te staan, de piramides van Egypte te bekijken en vervolgens het Rode Plein van Moskou te betreden.

iOS Android