Blogpost

Samsung komt met kindermodus voor Gear VR

De ontwikkelingen binnen virtual reality gaan in een moordend tempo. Van de één op de andere dag kunnen er tientallen nieuwe virtual reality apps geproduceerd zijn. Dat is goed nieuws voor de liefhebber, maar leidt ook tot zorgen bij veel ouders. Talloze VR games en apps zijn namelijk niet gemaakt voor kinderen.

Ze bevatten bijvoorbeeld horrorelementen, geweld of zelfs porno. Hier is op dit moment nog geen sluitende oplossing voor, behalve het in de gaten houden van het kind. Dat kan echter vrij pittig zijn, omdat het met de meeste brillen, waaronder de Gear VR, niet mogelijk is mee te kijken met het kind.

Daar lijkt binnenkort verandering in te komen, want Samsung is druk bezig met een kindermodus voor de virtual reality bril.

Kindermodus app store?

Voor normale apps bestaat er een een speciale omgeving waarin kinderen zelf kunnen zoeken naar apps. Deze app store bevat geen expliciete of gewelddadige beelden, zodat ouders de kinderen met een gerust gevoel door de winkel kunnen laten gaan. Het is nog niet duidelijk wat de kindermodus van de Samsung Gear VR precies gaat inhouden, maar het ligt voor de hand dat in elk geval een soortgelijke kindveilige VR store beschikbaar komt.

Over de andere veranderingen is het op dit moment vooral speculeren. Mogelijk gaat het om een tijdslimiet of automatische blokkade op games en apps voor oudere kinderen en volwassenen wanneer de modus is ingesteld. Wat de aanpassingen ook zullen zijn, het maakt de weg vrij voor een groter gebruik van virtual reality door kinderen.

Hiermee is het één van de laatste stappen om virtual reality voor alle groepen beschikbaar te maken. De nieuwe modus wordt waarschijnlijk in de loop van dit jaar vrij.

Je kunt op VirtualReality123.nl de Gear VR bekijken bij verschillende webshops. Vergelijk de verschillende aanbieders en kies voor de beste deal.

-->

gerelateerde berichten

google daydream samsung galaxy s8
Google Daydream compatible met Samsung Galaxy S8

Het jaarlijkse ontwikkelaars event van Google, Google I/O is van start gegaan en we