Keuzehulp

Wil je zelf ervaren hoe virtual reality is? Met een virtual reality bril kun je dat simpel vanuit huis doen. Er is inmiddels een gigantisch aanbod van VR games, films en apps waarmee je uren en uren plezier kunt hebben. Ook het aantal VR brillen neemt in rap tempo toe. Van simpele VR brillen die je zelf in elkaar vouwt, tot geavanceerde brillen waarmee je uiterst realistisch VR games kunt spelen.

Met al dat aanbod kan het lastig zijn om een goede keuze te maken voor een VR bril. Daarom helpt VirtualReality123.nl je hiermee. Bekijk hieronder een lijst van functionaliteiten die VR brillen vaak hebben en bepaal of je deze belangrijk vindt. Klik op de functionaliteit of eigenschap die je het meest belangrijk vindt en wij schotelen je de meest geschikte VR brillen voor. Zo simpel is het!

 
Ik vind het belangrijk dat een VR bril..

 

 

VR brillen met eigen display

Bij de meeste VR brillen dient een smartphone die in de bril gezet wordt als beeldscherm. Bij de geavanceerde, high-end VR brillen is de display echter ingebouwd, wat gepaard gaat met een hogere beeldkwaliteit en doorgaans meer realistische virtual reality-ervaring. Bovendien krijg je niet te maken met een smartphonebatterij die snel leeg gaat door zware VR apps, waardoor je langer kunt genieten van je VR-ervaring.

De volgende VR brillen beschikken over een eigen display:


 

VR brillen met een uitstekende beeldkwaliteit

Hoe beter de beeldkwaliteit van een VR bril, hoe beter de uiteindelijk ervaring is. Wanneer een VR bril een eigen display heeft kun je de beeldkwaliteit eenvoudig herleiden uit de resolutie. Ook de lenzen spelen echter een rol. Bij VR brillen die een smartphone als display gebruiken, is de kwaliteit afhankelijk van deze lenzen en de resolutie van het smartphonebeeldscherm.

De volgende VR brillen beschikken over een hoogwaardige beeldkwaliteit:


 

VR brillen die goedkoop zijn

Heb je nog geen ervaring met virtual reality, dan wil je misschien niet direct een groot bedrag uitgeven aan je eerste VR bril. Dat is logisch en gelukkig zijn er diverse modellen beschikbaar die je voor een kleine prijs al in huis kunt halen. Hoewel de duurdere modellen beter zijn, krijg je ook met de goedkope VR brillen nog een leuke virtual reality-ervaring. De meeste goedkope VR brillen gebruiken een smartphone als display.

De volgende VR brillen zijn goedkoop, maar wel goed:


 

VR brillen die werken met een smartphone als display

Het grootste deel van de VR brillen gebruikt een smartphone voor de display. Hoewel de kwaliteit hierdoor minder goed is dan bij modellen met een eigen display, is het nog altijd voldoende voor een realistische, leuke virtual reality-ervaring. De kwaliteit van deze brillen hangt deels af van de beeldkwaliteit van de smartphone, maar ook van de lenzen en pasvorm van de brillen.

De volgende VR brillen gebruiken een smartphone voor de display, maar zijn wel van hoge kwaliteit:


 

VR brillen die een grote kijkhoek hebben

Met een grote kijkhoek zie je geen zwarte randen aan weerszijden van het scherm. Dit komt je virtual reality-ervaring ten goede, omdat hij zo realistischer aanvoelt. Met een grote kijkhoek is het nog makkelijk om jezelf onder te dompelen in een virtuele wereld. De kijkhoek kan flink verschillen per VR bril. De kleinste kijkhoek van een VR bril uit ons assortiment is 80 graden, terwijl de bril met de grootste kijkhoek een beeld van 120 graden geeft. Een kanttekening is dat bij een grote kijkhoek de beeldkwaliteit wel goed moet zijn, omdat het beeld anders te uitgerekt oogt.

De volgende VR brillen beschikken over een grote kijkhoek:


 

VR brillen die een aanbod van veel toffe games hebben

Met een goede VR bril ben je eigenlijk pas halverwege. Om de virtual reality écht tof te maken, wil je natuurlijk ook voldoende apps en games hebben om in virtual reality te spelen/ervaren. Het aanbod is voor de ene bril groter dan voor de ander. Bovendien is het aanbod van toffe games voor brillen met een smartphone-display per definitie kleiner, omdat een smartphone minder zware games kan draaien dan VR brillen die verbonden zijn met een computersysteem.

De volgende VR brillen hebben een groot aanbod van geavanceerde games:


 

VR brillen die een ingebouwde speakers hebben

Ook het geluid draagt bij aan een goede virtual reality-ervaring. Een ervaring wordt nog realistischer wanneer je goed het verschil kunt horen tussen geluid dat bijvoorbeeld van voren of van achteren komt. Je kunt dit bereiken door een goede koptelefoon aan te sluiten op de bril, maar ook met een VR bril die ingebouwde speakers heeft. Met ingebouwde speakers werkt het geluid optimaal samen met de rest van de hardware, waardoor je ervaring nog realistischer is.

De volgende VR brillen beschikken over ingebouwde speakers: