Blogpost

Google neemt Owlchemy Labs over

Google staat bekend om het overnemen van innovatieve en succesvolle bedrijven. Nu heeft de zoekgigant uit Silicon Valley haar vizier gericht op de virtual reality scene, en de innoverende gameontwikkelaar Owlchemy Labs overgenomen.

Wat betekent dit voor de toekomst van het bedrijf?

Realistische besturing met je handen

Dat Google flink aan de weg timmert met virtual en augmented reality met hun project Daydream is al langer bekend. Waarom de keuze om Owlchemy over te nemen? Voor wie nog nooit van Owlchemy gehoord heeft, dit is één van de meest succesvolle gameontwikkelaars op VR gebied van dit moment.

Het bedrijf staat met name bekend om games als Job Simulator en het nabootsen van echte handen in VR omgevingen. Met name dit lijkt de kracht te zijn van Owlchemy Labs. Door handbewegingen zo accuraat mogelijk te kunnen nabootsen kun je in VR heel soepel besturingen verrichten.

Wachten op implementatie in Google Daydream

Nu is het geen toeval dat Google Daydream juist een zeer basale besturing heeft en hiermee enigszins lijkt te struggelen. Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd te zijn voordat we de technologie van Owlchemy gaan zien Daydream.

Vooralsnog lijkt er in ieder geval weinig te veranderen, Owlchemy blijft gewoon bezig met het ontwikkelen van VR games en er zijn nog geen plannen bekend gemaakt voor nieuwe producten. Wel laat Relja Markovic, hoofd van de Google VR en AR afdelingen, weten dat het besturen van VR omgevingen met handen nog lang niet klaar is.

To be continued!

 

-->

gerelateerde berichten

VvE beheer
Waarom zou je VvE beheer uitbesteden?

Je bezit een groot gebouw. Voer je alle taken zelf uit, of laat je

virtual reality
Wat is een 360 graden video?

Wanneer je filmt of fotografeert doe je dat normaal altijd met een kader. Alles

virtual reality
VR helpt kinderen pijn te vergeten

Bij virtual reality denk je misschien snel aan leuke spelletjes spelen of aan magie

huis verkopen met vr
VR: De makelaar van de toekomst

Dat virtual reality vele mogelijkheden biedt voor de toekomst van de entertainmentindustrie moge duidelijk