Blogpost

Echo Arena opent openbare beta

Echo Arena, een VR game ontwikkeld door Oculus waar de verwachtingen hoog voor zijn gespannen, heeft het komende weekend een openbare beta. Dit wil zeggen dat iedereen in deze periode de game kan uitproberen voordat deze officieel uitgebracht is.

De game is exclusief voor de Oculus Rift, wat jammer is, maar de game vormt volgens velen een extra reden om te kiezen voor de Rift. Afgelopen juni had Echo Arena een eerste betafase die een groot succes bleek te zijn. Speler liepen weg met het spel en, zeker voor een betaversie, werkte bijzonder goed en soepel.

Hoge verwachtingen die lijken uit te komen

Het commentaar op VR games is nog wel eens dat de game niet alles uit de mogelijkheden van virtual reality haalt. Niet zelden vindt deze kritiek wel enige grond, omdat veel ontwikkelaars nog niet voldoende gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van VR games.

Dat ligt anders bij Oculus, dat geldt als vaandeldrager in de VR-wereld en al diverse successen heeft gevierd met hun games. Echo Arena lijkt hierin de volgende te worden. Recensenten waren na de eerste betafase al lyrisch. Zo sprak het gezaghebbende Mashable: “een type game die vaak teleurstelt, maar Echo Arena slaat de spijker op de kop”.

Rugby in de ruimte

Echo Arena is een multiplayergame waarin je met teams van twee tegen elkaar speelt in een soort rugbygame. In de ruimte is het de bedoeling om met een frisbee te scoren bij de tegenstander. Het is echt geen lullig potje frisbee, maar full-contact. Werk je tegenstanders aan de kant met een stomp en schop en gooi zo goed mogelijk de frisbee richting je teamgenoot.

In Echo Arena is er veel ruimte om beter te worden in het spel, waardoor de game garant staat voor uren speelplezier. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt in het gooien van de frisbee, vrijlopen en het uit de weg ruimen van je tegenstanders.

Echo Arena is dan ook een game die zo maar de eerste VR game kan worden die competitief en zelfs professioneel gespeeld gaat worden. Het belooft een hoop goeds, want met de snelheid van het spel is spektakel gegarandeerd.

 

Afbeelding: eigendom Echo Arena/Oculus

-->

gerelateerde berichten

De leukste pc games van het moment

PC gamen is in een gouden era. Je kunt nu de beste PC games