Blogpost

Drones nauwkeuriger besturen dan ooit met een VR bril

Twee van de meest opvallende technologische ontwikkelingen van de laatste tien jaar zijn zonder twijfel de drone en virtual reality, beide beschikbaar voor particulieren. Met drones heb je de beschikking over nauwkeurig bestuurbare helikopters die je kunt gebruiken voor je eigen plezier, maar ook voor allerlei nuttige doeleinden.

Hetzelfde kan gezegd worden van virtual reality. Je kunt virtual reality inzetten voor games en films, maar ook om bepaalde situaties voor diverse doeleinden te visualiseren.

Ook de combinatie van drone en virtual reality wordt steeds normaler, want het is nu mogelijk om met een VR bril in de camera van een drone te duiken en zo nóg nauwkeuriger te kunnen vliegen en filmen.

DJI als koploper bij de VR-drone-hybride

DJI wordt vaak gezien als de Apple van de dronewereld en met goede reden. De drones van het merk zijn prachtig vormgegeven, maar lopen ook op diverse technologische aspecten voor op de concurrentie.

Met een speciale VR bril van DJI is het nu mogelijk om vanuit het perspectief van de drone rond te kijken. Zo kun je de drone tot in detail manoeuvreren door lastig terrein en precies zien wat je aan het filmen bent. Niet alleen kun je zo betere beelden maken, ook kun je sneller risico’s of gevaren opmerken en hierop inspelen tijdens de vlucht.

Het bijzondere is dat je de camera kunt besturen door je hoofd te draaien. Dit maakt de besturing makkelijker, omdat je zo met je handen alleen bezig hoeft te zijn met de vliegrichting. De camerarichting gaat intuïtief met je hoofd.

Niet alleen kun je kleine, nauwkeurige bewegingen maken met je hoofd, het maakt ook de drempel lager om mooie beelden te maken.

Professionele toepassingen van de VR bril en drone

Ook voor professionele doeleinden is deze toepassing geschikt. Niet langer heb je last van lichtval op een scherm, maar zie je volledig om je heen precies wat de drone ziet. Onder meer bij opsporing is dit bijzonder nuttig.

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer professionele dronepiloten gebruik maken van deze VR toepassing, hoewel het dus eigen geen virtual reality is, maar meer een immersive FPV-ervaring.

Wil je zien hoe deze manier van dronebesturing werkt, check dan ook het onderstaande filmpje van DJI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *